Paranna luottoarviotasi henkilökohtaisella lainalla!

Yksi vähemmän tunnettu – tai pikemminkin ehkä vähemmän puhuttu – hyöty, joka liittyy henkilökohtaisen lainan hakemiseen, on se että lainaa voi käyttää oman luottoarvion parantamiseksi. Jos suunnittelet ostavasi jonain päivän oman kodin, hyvä luottoarvio on äärimmäisen tärkeä, mikäli et halua joutua tyytymään korkeakorkoiseen asuntolainaan. Toki luottoarvion parantaminen nykyisistä veloista huolehtimalla on aina suositeltavaa, mutta toisinaan se ei yksinkertaisesti riitä parantamaan luottoarviota halutulle tasolle.

Henkilökohtaiset lainat auttavat yksityishenkilöitä parantamaan luottoarvioitaan monilla ei tavoilla. Luonnollisesti henkilökohtaisen lainan ottaminen vaikuttaa aluksi arvioituun luottoluokitukseen negatiivisesti laskien sitä hieman. Mutta jos kykenet huolehtimaan kuukausittaisista lainalyhennyksistä ajallaan, tulet huomaamaan että ajan kuluessa laina parantaa todellisuudessa luottoarviotasi.

Monipuolisempi luottoarvio henkilökohtaisella lainalla

Lainantarjoajat arvostavat, jos asiakkaalla on kokemusta eri tyyppisten luottojen ja velkojen maksamisesta. Jos olet käyttänyt aiemmin ainoastaan perinteisiä luottokortteja, luottohistoriassasi ei ole erityisesti monipuolisuutta. Maksuaikataulun mukaisesti kokonaisuudessa takaisin maksettu henkilökohtainen laina osoittaa, että pystyt huolehtimaan vastuullisesti eri tyyppisistä veloista sekä maksamaan velkasi tunnollisesti takaisin.

Paranna luottoarviota kuukausieristä huolehtimalla

Kuukausittaisissa maksuerissä maksettavat velat auttavat hyvin parantamaan luottoarviota, vaikka se ei aluksi ehkä siltä vaikuttaisikaan. Tälle on kuitenkin varsin hyvä selitys:

Lainantarjoajat haluavat varmistaa, että osaat käyttää vastuullisesti sinulle myönnettyä luottoa ja huolehtia takaisinmaksusta tunnollisesti ajallaan. Henkilökohtaisen lainan ottaminen ei ole merkki vastuuttomuudesta, kun tiedät että voit maksaa takaisin koko lainasumman lainaehtojen mukaisesti.

Useimmat henkilöt ovat tekemisissä luotosta ainakin jossakin muodossa, joten älä kuvittele henkilökohtaisella lainalla olevan ainoastaan negatiivisia vaikutuksia. Lainantarjoajat ymmärtävät, että toisinaan ihmiset tarvitsevat apua omaan talouteen liittyvissä asioissa, ja pienikorkoiset henkilökohtaiset lainat ovat erinomainen tapa saada paljon kaivattua rahallista apua. Lainaa myöntävät tahot suhtautuvat negatiivisesti ottamaasi henkilökohtaiseen lainaan ainoastaan silloin, jos:

  • Yrität hakea toista lainaa, kuten esimerkiksi asuntolainaa, otettuasi hiljattain uuden henkilökohtaisen lainan
  • Et ole maksanut lainaasi takaisin ajallaan maksutaulun mukaisesti
  • Henkilökohtainen lainasi on siirtynyt perintään rästissä olevien maksujen takia.

 

Jos käyt töissä ja tiedät, että voit realistisesti maksaa takaisin velkasi lainaehdoissa määritellyn maksuaikataulun mukaisesti, henkilökohtaisen lainan ottamista ei ole syytä pelätä. Nämä lainat tarjoavat arvokasta apua arkeen, sillä saat tarvitsemasi rahasumman niin nopeasti, kuin sitä tarvitset. Toisinaan elämä tuo mukanaan ikäviäkin yllätyksiä erilaisine lisämenoineen seuraavan palkkapäivän ollessa vielä kaukana. Niin kauan, kun pystyt huolehtimaan ottamasi velan takaisinmaksusta, voit huomata sen vaikuttavan myönteisesti omaan luottoarvioosi.